Rauhan Kasvatus Instituuti
Etusivulle

Nostoja menneistä hankkeis­tamme

RKI:n toiminnan ytimessä on antirasismi ja intersektionaalisuus, yhdenvertaisuuden edistäminen, marginalisoitujen äänien voimistaminen yhteiskunnassa sekä globaali vastuu. 

Viime vuosina olemme kouluttaneet 
opettajia ja varhaiskasvattajia antirasistiseen työhön, rakentaneet kansainvälistä vihapuheen vastaista kouluttajaverkostoa, tehneet vertaisoppimiseen perustuvia opintovierailuja eri puolilla Eurooppaa sekä järjestäneet pyöräilevän vertaisoppimiseen perustuvan rauhanseminaarin demilitarisoidulla Ahvenenmaalla.  

Tervetuloa innostumaan rauhankasvatuksesta Suomessa ja maailmalla! 

Aatos ja Amine leikkivät taikamatolla.

Aatos ja Amine opettajille

Reetta Huhtasen palkittuun Aatos ja Amine -dokumenttielokuvaan pohjautuva koulutus auttaa harjoittelemaan dialogisuutta turvallisemmassa tilassa.

Ryhmä ihmisiä tekemässä draamapedagogista harjoitusta.

Anatomy of Ostracism

Anatomy of Ostracism -hankkeessa RKI ja serbialainen DeaDia selvittivät, miten yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä rakennetaan.

Hankkeen työntekijä Liban Sheikh.

Harrastaen tutuksi!

Harrastaen tutuksi -hankkeessa lisättiin harrastoiminnan saavutettavuutta Suomeen muuttaneiden nuorten keskuudessa eri puolilla Suomea.

Kolmea henkilöä kuvataan takaapäin yläselästä ylöspäin koulutuksessa. Kasvoja ei näy.

Outside In

Vihapuhetta voi oppia tunnistamaan ja torjumaan siten, että muutoksella on kauaskantoiset vaikutukset. Tarjoamme tähän käytännön työkaluja nuorten kanssa toimiville.

Pedal For Peace

Pyöräilevä rauhanseminaari kokosi yhteen 50 rauhantyötä tekevää naista ympäri maailmaa demilitarisoidulle Ahvenanmaalle.