Rauhan Kasvatus Instituuti
Etusivulle

Pedal For Peace – Pyöräilevä rauhanseminaari demilitarisoidulla Ahvenanmaalla

RKI kokosi 50 käytännön rauhanrakennuksen parissa työskentelevää nuorisotyöntekijää ja järjestötoimijaa Lähi-idästä, Kolumbiasta, Kaukasiasta ja Euroopasta pyöräilevään seminaariin Ahvenanmaalle alkusyksyllä 2017. 

Seminaarin pääideana oli tarjota eri taustoista tuleville nuoriso- ja rauhantyön tekijänaisille turvallinen tila vertaisoppimiseen ja omien kokemusten jakamiseen yhdessä maailman kauneimmista saaristoista. Pedal for Peace on osa englantilaisen Nobelin rauhanpalkintoehdokkaan, Detta Reganin perustamaa Follow the Women -verkostoa, joka on vuodesta 2004 lähtien järjestänyt pyöräilytapahtumia ympäri maailmaa. Regan halusi nostaa Palestiinan ja Lähi-idän tilanteet ihmisten tietoisuuteen uudella tavalla Irakin iskujen jälkeen ja samalla osoittaa solidaarisuutta pyöräilevän naisjoukon voimin. 

”Yhdessä olemme enemmän. Jos yksi nainen tekee muutoksen, se ei vielä näy missään. Jos meitä on tuhat, se on jo näkyvä muutos.” 

Suomen pyöräilyn ideana oli vahvistaa ja luoda uusia yhteistyöverkostojaRKI:n toiminnan johtajan Riikka Jalosen mukaan ”elämme aikaa, jolloin on tärkeää tuoda yhteen ihmisiä, joilla on halua ja osaamista rakentaa parempaa maailmaa kaikille. Meidän täytyy muistaa, että rakentajia on paljon ja muutos syntyy kohtaamisista, yhdessä tekemisestä ja hyvien käytäntöjen jakamisesta. Ilmapiiri on liian usein vihamielinen rauhan, ihmisoikeuksien ja naisten oikeuksien puolustajille. 

Tervetuloa rullautumaan mukaan rauhanpyöräilymme upeisiin osanottajiin, tunnelmiin ja maisemiin RKI:n multimedia-artikkelissa! 

Pyöräilyviikko päättyi seminaariin Helsingin kaupungintalolla

Pyöräilyviikko huipentui Helsingin kaupungintalolla järjestettyyn “Women and Youth Building Peace” -seminaariin, joka liitti viikon opit osaksi laajempaa Naiset, nuoret ja rauhanvälitys -kontekstia. Seminaarissa puhuivat Rauhankasvatusinstituutin toiminnanjohtaja Riikka Jalonen, CMI:n Women in Peacemaking Senior Manager Johanna Poutanen, Minna Saarnivaara Lähetysseuran Syria Initiativesta, kolumbialainen ihmisoikeusneuvonantaja Sara Cristina Lara Gonzalez IELC:tä, ranskalainen Coexister nuorisojärjestön perustaja Samia Hathroubi, georgialainen nuorisotyöntekijä Kety Zhvania Tyson Sunny House -järjestöstä sekä Follow the Women -järjestön perustaja Detta Regan. Tilaisuuden päätti Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyar. 

Tapahtuma keräsi myös kiitettävästi huomiota mediassa

Suomeksi: ”Naiset ja nuoret puurtavat rauhan eteen ympäri maailman – ’tärkeintä on, ettei menetetä toivoa’” / Maailma.net, 7.9.2017 

Ruotsiksi: ”Pedal for Peace – magisk fredsfostran  åländska cykelleder / Radio Åland, 4.9.2017 
”De cyklar för fred / Nya Åland, 1.9.2017  

Englanniksi: Women on the move for peace / Donegal Democrat, 21.9.2017 (Linkki ei avaa suoraa tekstiä, jos ei ole rekisteröitynyt)