Rauhan Kasvatus Instituuti
Etusivulle

Podcastit

Mistä katson maailmaa – pohdintaa näkökulmista ja positioista

Mistä katson maailmaa? -podcastissa haaveillaan kestävästä dialogista.

Rauhankasvatusinstituutin koulutussuunnittelijat Akunna Onwen ja Susi Nousiainen istuvat alas pohtimaan, voisiko oman aseman ja sen tuomien mahdollisuuksien tutkailu lisätä ymmärrystä myös muita kohtaan. Jokaisella meistä on etuoikeuksia, jotka tuovat valtaa vaikuttaa ympäristöön: miksemme siis käyttäisi niitä paremman maailman rakentamiseen!

10 jaksoa sisältävä Mistä katson maailmaa? -podcast lähtee liikkeelle perusasioista kuten kuuntelemisesta, ja käsittelee niin turvallisuuden tunnetta, ihmisen omaa valtaa, kuin mokaamistakin. Podcastin juontajat puhuvat omista näkökulmistaan käsin, joten kuuntelija saa mielellään olla myös eri mieltä. Jokaisen jakson lopussa on self help -henkinen tehtävä, jota voi käyttää oman oppimisen inspiraationa.

Miten solidaarisuutta tehdään pohtii solidaarisuuden ulottuvuuksia

Neliosaisessa podcastissa pohditaan solidaarisuuden ulottuvuuksien lisäksi sen lähelle tuomista omaan arkeen, ja ennen kaikkea kannustetaan omien solidaarisuushankkeiden toteuttamiseen.

Julianna Brandtin toimittamassa Miten solidaarisuutta tehdään? -podcastissa tutustutaan käytännön kautta Euroopan Solidaarisuusjoukkojen solidaarisuushankkeiden maailmaan. Podcastissa annetaan muun muassa vinkkejä projektisuunnitteluun ja opitaan ensimmäistä kertaa rahoituksen hakemisesta sekä hakujärjestelmästä.