Aatos ja Amine – koulutus opettajille

Elokuvalla rauhaa luokkatilaan

Tarvitsetko työvälineitä yhdenvertaisuuden edistämiseksi ryhmiesi kanssa? Kaipaatko menetelmiä, joiden avulla voit keskusteluttaa ryhmääsi syrjinnästä, tasa-arvosta, katsomusten moninaisuudesta ja rasismista? 

Rauhankasvatusinstituutti tarjoaa Reetta Huhtasen palkittuun Aatos ja Amine -dokumenttielokuvaan pohjautuvan koulutuksen, joka luo tilaa haastavien aiheiden käsittelylle. Koulutus auttaa hahmottamaan näkemysten muodostumista ja harjoittelemaan dialogisuutta turvallisemmassa tilassa.

Saat koulutuksesta mukaasi menetelmiä dialogin rakentamiseen sekä Aatos ja Amine -elokuvan näyttöoikeudet osaksi opetusta. Elokuvaa voi hyödyntää luokkatilan yhdenvertaisuutta lisääviin keskustelunavauksiin ja oppilaiden välisen dialogin ohjaamiseen. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama koulutus on osallistujille veloitukseton.

Elokuva ja siihen kehittämämme työpajamalli ja materiaalit ovat suunnattu erityisesti 5.–9.-luokkalaisille historian, yhteiskuntaopin, uskonnon ja elämänkatsomustiedon oppiaineisiin, mutta ne soveltuvat myös muuhun opetukseen. Koulutuksessa tutustutaan myös osallistaviin työvälineisiin etätoteutuksia varten.

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutussuunnittelija
elina.lauttamaki[at]rauhankasvatus.fi

Seuraavat koulutukset

Mikäli haluaisit osallistua työpajakoulutukseen, ota yhteyttä elina.lauttamaki[at]rauhankasvatus.fi ja suunnitellaan teille maksuton koulutus! Opettajankoulutuksia järjestetään toukokuun loppuun 2022 saakka. Koulutuksia voidaan järjestää etänä hyvin pienillekin ryhmille.

Aatos ja Amine dokumenttielokuvan kansikuvassa poika punaisella viitallaan.
Opettajan lisämateriaali [pdf]
Opetus. ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa hanketta.