Rauhan Kasvatus Instituuti
Etusivulle

Kansainvälinen toiminta

Rauhankasvatus herättää pohtimaan ihmisarvoa ja oikeudenmukaisuutta

RKI toimii Suomen lisäksi myös tiiviisti kansainvälisellä rauhankasvatuksen, antirasismin ja tasa-arvon kentällä, erityisesti Euroopassa ja sen lähialueilla.

Koska meille keskeiset kysymykset ovat globaaleja ja ylittävät valtioiden rajoja, on työllemme tärkeää etsiä niihin ratkaisuja yhdessä eri puolilla maailmaa työskentelevien kollegoidemme kanssa. Suuri osa kehittämistämme materiaaleista ja metodeista onkin syntynyt kansainvälisen yhteistyön tuloksena.

Emme ainoastaan tuo osaamista ja materiaaleja maailmalta Suomeen, vaan lähetämme jatkuvasti suomalaisia opettajia, nuorisotyöntekijöitä ja aktivisteja eri puolille Eurooppaa ja maailmaa koulutuksiin, työpajoihin sekä opintovierailuille, jotka käsittelevät muun muassa antirasismia, tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, globaalia vastuuta ja rauhaa.

Parhaillaan meillä on käynnissä hankkeita muun muassa ruotsalaisten, espanjalaisten, portugalilaisten, romanialaisten, serbialaisten, puolalaisten ja slovenialaisten kumppanien kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Tutustu käynnissä oleviin ja menneisiin kansainvälisiin hankkeisiimme

Ryhmä ihmisiä halaamassa toisiaan.

Koulutuksen tavoitteena oli vahvistaa nuorisotyöntekijöiden osaamista konfliktinratkaisussa sekä jakaa menetelmiä yhteisöllisyyden edistämiseen.

Lue lisää »
Kolmea henkilöä kuvataan takaapäin yläselästä ylöspäin koulutuksessa. Kasvoja ei näy.

Vihapuhetta voi oppia tunnistamaan ja torjumaan siten, että muutoksella on kauaskantoiset vaikutukset. Tarjoamme tähän käytännön työkaluja nuorten kanssa toimiville.

Lue lisää »
Kaksi henkilöä kirjoittamassa post-it-lapuille.

Viisi opintovierailua eri puolilla Eurooppaa herättivät pohtimaan yhdenvertaisemman nuorisotyön rakentamista vuosina 2017 ja 2018.

Lue lisää »
Opetustilanne luokassa, jossa opettaja lukee oppilaille kirjaa.

Tarjoamme opettajille ja koulutusjohdolle Agenda 2030 -koulutuskokonaisuuksia, joissa syvennytään kestävän kehityksen teemoihin ja kehitetään pedagogisia prosesseja.

Lue lisää »

Pyöräilevä rauhanseminaari kokosi yhteen 50 rauhantyötä tekevää naista ympäri maailmaa demilitarisoidulle Ahvenanmaalle.

Lue lisää »
Oppilaita luokkatilassa oppitunnilla, yksi oppilaista viittaa.

Rauhankasvatusinstituutti järjestää Opetushallituksen tuella maksuttomia täydennyskoulutuksia koulujen ja päiväkotien tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelusta.

Lue lisää »

Tutustu kansainvälisiin kumppaneihimme