Rauhan Kasvatus Instituuti
Etusivulle

Tekstivastine – Nuoret ja rohkeat: Mohamed

Videossa esiintyy Mohamed Ibrahim. Hän puhuu aktivismista valkoisen taustan edessä lempeän musiikin soidessa taustalla.

Mohamed alkaa puhua:

No niin, mä olen tosiaan Mohamed Yousif, Mohamed Ibrahim ja olen entinen tai väistyvä Varsinais-Suomen SAK Nuorten puheenjohtaja ja ammattiyhdistysaktiivi.

Ruudulle ilmestyy vuorotellen kaksi kuvaa, joissa kussakin on ryhmä hymyileviä ihmisiä.
Mohamed jatkaa:

Lisäksi toimin Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry:n hallituksessa ja olen jo toista vuotta siinä sitten kahden vuoden mittaisella kaudella ja mä haluaisin puhua aktiivisuudesta ja aktivismista ja nuorten kanssa työskentelystä. Se on suurta osaa mun omaa arkea, omaa elämää senkin takia, koska mä olen tällä hetkellä Globaalinuoret ry:ssä töissä ja täällä toimitaan 13–29-vuotiaiden kanssa.

Ruudulle ilmestyy kuva ihmisistä Suomen 102-vuotisjuhlissa.

Mohamed jatkaa puhumista:

Tuetaan heidän koulunkäyntiä, vapaa-aikaa, itsenäistä selviytymistä ja ylipäätään yhteiskunnassa vaikuttamista ja pyritään kasvattamaan näistä nuorista aktiivisia kansalaisia.

Videolla, jonka taustalla Mohamed puhuu, pyörii kuvia tapahtumista, joihin on osallistunut nuoria ja aikuisia. Yhdessä kuvassa lauletaan, toisessa istutaan pitkän ruokapöydän ääressä ja vietetään aikaa.

Ja oikeastaan onnistuminen siinä työssä ei vaadi mitään muuta kuin sen, että on ylipäätään kiinnostunut siitä työstä ja on myöskin halu tehdä sitä työtä. Ja sitä työtä ei pysty kuitenkaan yksin tekemään vaan tottakai siihen tarvitaan porukkaa ja porukka voi koostua joko nuorista tai sitten näistä työkavereista, jotka mahdollistavat niitä mahdollisuuksia nuorille ja nuoret sitä myötä pääsevät aktiivisiksi ja jatkamaan sitä työtä, mitä pohjatyökseen ollaan niin kuin toimistotyöläiset tehneet.

Ruudulla näkyy kuvia Mohamedista ja hänen työ- ja muista kavereistaan hänen puhuessa taustalla.

Ja nuoret yleensä tykkää siitä, että he voivat itse suunnitella, toteuttaa ja järjestää ja näin pois päin ja sen takia mä olen itse ottanut pääsäännöksi mun omalle työskentelylle nuorten kanssa juuri senkin takia, koska olen huomannut, että se on paljon tehokkaampi toimintatapa nuorten kanssa työskentelyssä. Nuoret ovat aktiivisimpia, nuoret ovat tehoikkaampia, nuoret ideoivat paljon suurempia ideoita just silloin kun he itse saavat olla siinä tekemässä sitä koko työtä, koko prosessia, alusta saakka ja me ollaan niin kuin tavallaan annetaan se potku eteenpäin siitä, että hyvä te! Te onnistutte, te osaatte, ja teissä on potentiaalia, teissä on osaamista ja te kehitytte tästä vielä suuremmiksi ja suuremmiksi.

Videolla näkyy muutamia kuvia Mohamedin työstä ja häntä haastatellaan. Sitten kuva palaa häneen hänen vielä puhuessaan:

Ja se tärkein asia, mitä mä olen ajatellut urani alusta asti ja ajattelen vieläkin, on se, että tavallaan kukaan ei voi tehdä susta tai siis että, ihmiset voi tehdä susta sankarin, mutta sä voit itse tehdä itsestäsi supersankarin ja se vaatii sen, että sä teet työtä ja
rohkaiset muita samalle polulle tai sitten paremmalle polulle, mutta tässä on kiteytettynä se, mitä mun arkielämä on nuorten kanssa työskentelystä. Toivottavasti tästä on myöskin tulevaisuuden tekijöille hyötyä. Sillä tulevaisuudessa myös tarvitaan nuoria tekijöitä, jotka kehittävät nuorisotyötä ja ajavat nuorten asioita ja pääsevät sitten olemaan äänessä ja vaikuttamassa ja päättämässä päätöksentekopaikoilla. Mutta näin lyhykäisyydessään: mä olen Mohamed Yousif ja on ilo olla tässä projektissa mukana. Kiitos!

Videon loppunäkymässä on neljä logoa valkoisella taustalla. Keskellä suurilla mustilla kirjaimilla on Nuoret & Rohkeat -logo, alavasemmalla Frame voice report! -logo, keskellä Fingon logo ja oikealla EU:n lippu, jonka alla lukee englannista suomennettuna ”Euroopan unioni rahoittaa tätä hanketta”.