Toiveista totta
Onko sinulla idea siitä, miten maailmaa muutetaan? EU tarjoaa tukea solidaarisuutta edistäville nuorten hankkeille, me puolestamme autamme tuen hakemisessa.
Meille rauhankasvatus kansalaistoiminnassa tarkoittaa yhteiskunnan jäsenten välisten luottamuksellisten suhteiden vahvistamista ja arjen konfliktien väkivallatonta ratkaisemista. Se on valtarakenteiden ja etuoikeuksien näkyväksi tekemistä ja rasismin ja vihapuheen erilaisten ilmenemismuotojen tunnistamista, rakentavaa puuttumista vihapuheeseen, rasismiin ja kaikenlaiseen syrjivään käytökseen sekä aktiiviseen kriittiseen kansalaisuuteen kasvattamista.
Tarjoamme sinulle muun muassa mentorointia omien hankeideoiden muotoilemiseen rahoituskelpoisiksi, kansainvälisiä kouluttautumis- ja verkostoitumismahdollisuuksia sekä työkaluja ja metodeita muun muassa vihapuheeseen puuttumiseen sekä turvallisemman tilan luomiseen.
Tartumme haasteisiin konkreettisten työkalujen ja toimintamallien kautta. Miten puuttua rakentavasti erilaisiin konfliktitilanteisiin tai rakentaa luottamusta demokraattiseen yhteiskuntajärjestykseemme, kun poliitikkojenkaan toiminta ei kestä lähempää tarkastelua ja kansanedustajat tuottavat vihapuhetta? Miten kohdata nuorten oikeutettu vihaisuus ja tukea turhautumisen kanavoitumista väkivallattomaan toimintaan?
Rohkaisemme ihmisiä osallistumaan ja vaikuttamaan; ottamaan aktiivisen roolin globaalisen oikeudenmukaisuuden edistäjinä sekä kestävän tulevaisuuden rakentajina. Haluamme tarjota yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet myös muita heikommassa asemassa oleville aktivisteille ja tukea erityisesti syrjinnän vaarassa oleviin ryhmiin kuuluvia asiantuntijoita tai sellaiseksi aikovia. Noudatamme toiminnassamme turvallisen tilan ja positiivisen erityiskohtelun periaatetta.
Tervetuloa mukaan toimintaan!
Onko sinulla idea siitä, miten maailmaa muutetaan? EU tarjoaa tukea solidaarisuutta edistäville nuorten hankkeille, me puolestamme autamme tuen hakemisessa.
Rauhankasvatus on ensisijaisesti yhdessä ihmisten kanssa tehtävää työtä myös nuorten kanssa. Täällä voit tutustua viime vuosina toteutettuihin hankkeisiimme.
Nuorten oululaisten vaikuttajaryhmä vieraili RKI:n vieraana Helsingissä. Vierailuun sisältyi kohtaamisia ja merkityksellisiä keskusteluja poliitikkojen ja yhdistysaktiivien kanssa sekä tutustumista kaupunkiin ja sen palveluihin.
Nuoret haastoivat päättävässä asemassa olevia yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyvistä asioista nuorisotyössä Rauhanpäivän seminaarissa.
Koulutuksen tavoitteena oli vahvistaa nuorisotyöntekijöiden osaamista konfliktinratkaisussa sekä jakaa menetelmiä yhteisöllisyyden edistämiseen.
Vuonna 2018 RKI:n kautta lähti useita vapaaehtoisia Ljubljana Prideen.
Viisi opintovierailua eri puolilla Eurooppaa herättivät pohtimaan yhdenvertaisemman nuorisotyön rakentamista vuosina 2017 ja 2018.
Our projects are mainly funded by the Finnish government. The most important funding partners are the Finnish Ministry of Education and Culture, the Ministry of Justice and the Ministry for Foreign Affairs as well as the Finnish National Agency for Education and the European Union.
An official partnership with consultative status has been established between UNESCO and the Peace Education Institute.