Satakunnan Maailmankoulun opettajaverkosto

Tervetuloa Satakunnan Maailmankoulun sivuille!

Yhteystiedot

Jonna Antila

Koulutussuunnittelija, Osaava Satakunta

  • jonna.antila[a]pori.fi
  • 0447017077
  • Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori.


Seudullinen ammatillisen koulutuksen järjestäjä Osaava Satakunta toimii Maailmankoulun ja Rauhankasvatusinstituutin  kuntakumppanina. Osaava Satakunta tarjoaa  ammatillista täydennyskoulutusta jäsenkuntiensa sivistystoimialan henkilöstölle.

Osaava Satakunnan jäsenkunnat: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.  

Maailmankoulun matkalaukut

Satakuntaa kiertää 7 globaalikasvatuksen materiaalipakettia eli matkalaukkua.
Matkalaukkuja voi varata 3 viikon laina-ajalla maksuttomasti.

Osaava Satakunnan opettajat voivat tilata laukut sähköpostitse osoitteesta: anni.vidback(at)pori.fi.

Mistä sadut tulevat?

Kohderyhmä: 1.-3.lk, varhaiskasvatus.

Monikulttuurisuuden riemua satujen, leikkien ja musiikin kautta. Esi- ja alkuopetukseen suunnatun matkalaukun mukana tutustutaan satujen avulla eri kulttuureihin niin Suomessa kuin maailmallakin.

Lapsen oikeudet - tarinoita maailmalta

Matkalaukku sisältää toiminnallisia harjoituksia, työpajavinkkejä, pelejä, musiikkia ja videomateriaalia YK:n lasten oikeuksiin liittyen sekä erilaisten lasten tarinoita maailmalta.

Yhdessä maailmassa

Kohderyhmä: 1.-6. lk.

Erilaisten toiminnallisten harjoitusten, kirjojen ja leikkien avulla pohditaan ihmisoikeuksia, rauhan rakentamista sekä yhdenvertaisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Moninainen Suomi

Kohderyhmä: 3.–6. lk ja 7.–9. lk.


Moninaisuutta ei tarvitse lähteä hakemaan kaukaa – Suomi on moninaisempi maa kuin ensi näkemältä ajattelisi! Matkalaukku pyrkii avaamaan kuvaa lähiympäristöstämme kauniin monenkirjavana kaleidoskooppina. Mukana musiikkia, tarinoita sekä kuva- ja posterimateriaalia.

Paossa

Kohderyhmä: 3.–9. lk.


Laukun teemana ovat pakolaisuus, turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat. Laukku sisältää runsaasti toiminnallisia harjoituksia, julisteita, musiikkia, lasten ja nuorten omia tarinoita Suomeen tulemisesta, video/dvd- sekä muuta visuaalista materiaalia.

Rauhaa - Koulun pihalta maailman konflikteihin

Kohderyhmä: 7.–9. lk  ja toinen aste.


Sanataidetta ja toimintaa rauhankasvatuksen eri aihepiireihin liittyen (mm. syrjintä, rasismi, konfliktit maailmalla, humanitaarinen työ ja sovittelu). Toiminnallisia harjoituksia ja tarinoita yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden käsittelyyn.

Ihmisoikeudet

Kohderyhmä: 7.–9. lk ja toinen aste.


Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille! Toiminnallisia harjoituksia ihmisoikeuksien opetukseen yleisesti sekä ihmisarvon, oikeuden, kunnioituksen ja velvollisuuden käsitteiden sisäistämiseksi eri aineiden oppitunneille.

Kouluvierailijat Satakunnassa

Kouluilla on mahdollisuus tilata vierailija puhumaan oppilaille eri globaalikasvatuksen teemoista ilmaiseksi.

Oheiseen listaan on koottu nimenomaan Satakunnassa toimivia maksuttomia kouluvierailijoita.

UNICEF​

Maksuttomat kouluvierailut käsittelevät innostavalla tavalla lapsen oikeuksia, UNICEFin työtä ja muita ihmisoikeuskasvatuksen teemoja. 

Kouluvierailujen keston ja tarkemman sisällön voi sopia tarkemmin vierailijan kanssa.

Varaa kouluvierilu suoraan Jani Lydénin (jani.lyden@unicef.fi tai puh. +358 440 456 020) kautta. Vierailut voidaan pitää suomeksi tai englanniksi. Myös ruotsinkieliset tilaisuudet ovat varattavissa osoitteesta information@unicef.fi tai puhelimitse +358 958 450 290.

Suomen Punainen Risti

Maksuttomia vierailuja ala- ja yläkouluille. Esitykset käsittelevät esimerkiksi ensiavun, seksuaaliterveyden, päihteettömyyden, antirasismin ja yhdenvertaisuuden teemoja.

Lisätietoja antaa kouluyhteistyön koordinaattori Tiia Viinikainen, tiia-riina.viinikainen(at)punainenristi.fi, puh. 040 610 2167.

Nuorten Akatemia

Yläkouluille, lukioille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille uusia maksuttomia etäkouluvierailuja. Vierailujen teemat ovat globaalikasvatuksellisia ja vierailu tapahtuu internetin välityksellä.

Kysymykset vierailuista sekä varaukset voi lähettää osoitteeseen kouluvierailija@nuortenakatemia.fi.

WWF

Vierailujen ympäristökasvatukselliset teemat käsittelevät esimerkiksi luonnon monimuotoisuutta ja sen edistämistä sekä metsän ja lahopuiden merkitystä. Vierailut toteutetaan toiminnallisina oppitunteina ja ne soveltuvat 1.–6. luokkien opetukseen.

Lisätietoja sekä eri paikkakuntien vierailijoiden yhteystiedot löytyvät WWF:n sivuilta.