Skip to content

Toiveista totta -työpajoista pontta omiin solidaarisuushankkeisiin!

Previous
Next
Onko sinulla idea siitä, kuinka maailmaa muutetaan? Haluaisitko elävöittää ja kehittää naapurustoasi, järjestää esteettömän kaupunkikierroksen tai tarjota monikulttuurista pyöräpajatoimintaa? Oletko saanut poikkeusolojen ja etäyhteyksien aikana solidaarisuusidean, mutta resurssit idean toteuttamiseen vielä puuttuvat?

Miten solidaarisuutta tehdään?

EU tarjoaa tukea solidaarisuutta edistäville nuorten hankkeille, me puolestamme autamme tuen hakemisessa. Tukea voi hakea vähintään viiden nuoren (18–30-vuotiaiden) porukka. Voitte saada vuoden kestävää hanketta varten jopa 6 000 euroa Euroopan solidaarisuusjoukoilta. 

Toiveista totta -etätyöpajoissa esittelemme aiemmin toteutettuja solidaarisuushankkeita, autamme hahmottelemaan ideasta projektisuunnitelman, selvennämme EU:n hakemusjargonia ja tarjoamme ammattilaisten tukea ja mentorointia hakemusten työstämiseen. Lisäksi osallistuvilla nuorilla on mahdollisuus pallotella RKI:n asiantuntijoiden kanssa omaa ideaansa huhti-toukokuun 2021 aikana.

Työpajassa rohkaisemme kaikkia lähtemään liikkeelle unelmista ja omasta, paremman maailman utopiasta. Pohdimme yhdessä sitä, millaisen muutoksen nuoret haluavat ideallaan saada aikaan ja keiden kanssa he haluaisivat lähteä toteuttamaan tätä vallankumousta. Tuettavien hankkeiden tulee olla paikallisia, tukea solidaarisuutta ja perustua eurooppalaisille perusarvoille.

Hakemukseen tähtäävien työpajojen aikataulu

 1. Kerta: Aloitus: Ideat lentoon! 
  to 6.5. klo 17–19

 2. Kerta: Hankehakemus haltuun
  ke 12.5. klo 17–19

 3. Kerta: Hankehakemukset valmiiksi
  to 20.5. klo 17–19

 4. Kerta: Yhteinen kirjoituslauantai
  la 22.5. klo 11–15

Solidaarisuushankkeiden teematiistait

Työpajakertojen ympärille järjestämme lisäksi Solidaarisuushankkeiden teematiistait eli kolme temaattista etäkoulutusta. Klikkaudu tiistaisin klo 17–19 linjoille inspiroitumaan ja kuulemaan lisää solidaarisuushankkeista, hankkeen taloudenpidosta sekä hakujärjestelmästä. Teematiistait ovat kaikille ryhmille avoimia ja niille voi osallistua, vaikkei osallistuisi työpajoihin muuten.

 • Ti 27.4. Näin me sen teimme!
  – Valo Vesikauriin innostustyöpaja solidaarisuushankkeisiin. Heidän oma projektinsa tukee transnuoria saamaan äänensä kuuluviin. Hanke sai rahoituksen viime vuoden hakukierroksella.
 • Ti 11.5. Kati Inkisen kyselyhetki
  – Mikä mietityttää hankeohjeissa, rahoitussäännöissä tai muussa? Kati Inkinen, ohjelma-asiantuntija (OPH), Euroopan solidaarisuusjoukoista vastaa.
 • Ti 18.5. Taloushuolet pois!
  – Solidaarisuushankkeen tehneen Jana Turkin vinkit taloudenpitoon.

Ensimmäiseen työpajaan voi osallistua pelkän idean kanssa, mutta jos haluat, voit jo ennen ensimmäistä työpajaa miettiä seuraavia ideaasi liittyviä kysymyksiä:

 • Millaisen muutoksen haluat saada aikaan ideallasi? Tuettavien hankkeiden pitää olla paikallisia, tukea solidaarisuutta ja perustua eurooppalaisille perusarvoille.
 • Keiden kanssa haluat toteuttaa ideasi? Hanketta pitää olla tekemässä vähintään viiden nuoren (18–30–v.) porukka.

Jos sinulle nousee minkäänlaisia kysymyksiä tuleviin etätyöpajoihin tai solidaarisuusprojekteihin liittyen, älä epäröi ottaa yhteyttä Rauhankasvatusinstituutin Riikka Jaloseen, riikka.jalonen[at]rauhankasvatus.fi.

Hyödyllisiä linkkejä

Siirry tähän Swayhin ⇲
 
Previous
Next

Työpajat toteutetaan yhteistyössä Euroopan solidaarisuusjoukkojen kansallisen toimiston, Opetushallituksen, kanssa. 

Font Resize