Skip to content

Lisää otsikkotekstisi tähän1

Tule tapaamaan päättäjiä, haastamaan heitä yhdenvertaisuuden teemoissa ja ottamaan hankekirjoittaminen haltuun!

Onko sinulla idea, kuinka maailmaa muutetaan tai oletko turhautunut siihen, kuinka nuorten on vaikea aidosti saada ääntään kuuluviin päätöksenteossa? Onko mielessäsi yhteiskunnallinen ongelma tai epäkohta ja siihen ratkaisuehdotus? Olet tervetullut yhdessä RKI:n kokeneiden ammattilaisten kanssa työstämään ideaasi ja hakemaan sille rahoitusta EU:lta Rauhanpäivän kiihdyttämössä. Kerää yhteen vähintään viiden nuoren (18–30-v.) porukka ja voitte saada projektin toteuttamista varten jopa 6 000 euroa Euroopan solidaarisuusjoukoilta. Rauhankiihdyttämöön kuuluu yhteensä kolme tapaamista, joissa käymme läpi ryhmien ideoita ja rahoitushakemuksia, selvennämme EU:n hakemusjargonia ja tarjoamme ammattilaisten tukea ja mentorointia hakemusten työstämiseen. Osana kiihdyttämöä järjestämme tilaisuuden, jossa ryhmillä on mahdollisuus päästä haastamaan päättäjiä ja rahoittajia teitä kiinnostaviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin liittyen. 

Odotamme ja toivomme osallistujiksi moninaisia nuoria: eri puolilta Suomea, eri sukupuolia, kieli-, kulttuuri- ja muiden vähemmistöjen edustajia, sillä tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta mahdollisimman laajasti ja auttaa mahdollisimman monia ääniä tulemaan kuulluiksi.

Nuoret Suomesta ovat toteuttaneet Solidarity Corps -rahoituksella aiempina vuosina esimerkiksi yliopiston valmennuskurssin vähemmistöihin kuuluville nuorille ja feministisen kaupunkisuunnittelun projektin. 

Kiinnostuitko? Rauhankiihdyttämöitä järjestetään eri puolilla Suomea. Helsingin kiihdyttämö on 16.12. ja 17. ja 25.1. ja Oulun kiihdyttämö puolestaan 9., 23. ja 30.1. Lisätietoja ja linkit ilmoittautumislomakkeisiin alla. 

ALUSTAVA AIKATAULU

 

I. TAPAAMINEN: “HAJANAISISTA AJATUKSISTA KIRKKAISIIN IDEOIHIN”

Helsinki
Ma 16.12. klo 16.30–19.00
Paikka: Suonionkatu 2, 00530 Helsinki 

Oulu
To 9.1. klo 16.30–19.00
Paikka: Villa Victor, Torikatu 23, Oulu

Tavoite: Päivän jälkeen osallistujilla on tieto siitä, mikä on Solidarity Corps -ohjelma ja miten sen kautta on mahdollista saada rahoitusta omien ideoiden toteutukseen. Illan päätteeksi ideanpoikaset ovat jäsentyneet ja jokainen ryhmä osaa kiteyttää hankeideansa vastaten seuraaviin kysymyksiin parilla lauseella:

  • Mikä on se muutos, jonka haluamme hankkeellamme toteuttaa?
  • Mitä toimintoja hankkeessamme teemme?

Tilaisuudessa kuulemme jo hankkeita toteuttaneilta nuorilta, miten heidän hankkeensa kehittyi epämääräisestä ideasta hakemukseksi, positiiviseksi rahoituspäätökseksi, ja lopulta onnistuneeksi toteutukseksi.

 

II. TAPAAMINEN: “PÄÄTTÄJÄT JA NUORET KOHTAAVAT”

Helsinki
Pe 17.1. klo 10.00–16.00
Paikka: Toinen linja 19, 00530 Helsinki 

Oulu
To 23.1. klo 14:00–18:00
Paikka: Villa Victor, Torikatu 23, Oulu

Tavoite: Jatkamme ryhmien ideoiden kehittämistä eteenpäin. Jalostamme hankeideoita yhteistoiminnallisessa työpajatyöskentelyssä päättäjien/rahoittajien kanssa. Päivän lopuksi hankeidea on kirkastunut entisestään ja osallistujat tietävät mitä he haluavat hankkeessa tehdä, ja miten he sen tekevät.

 

III. TAPAAMINEN: “HANKEKLINIKKA”

Helsinki
La 25.1. klo 10.00–16.00
Paikka: Suonionkatu 2, 00530 Helsinki 

Oulu
To 30.1. klo 14:00–18:00
Paikka: Villa Victor, Torikatu 23, Oulu

Tavoite: Päivän tavoite on kirjoittaa hankehakemus yhdessä valmiiksi tai lähes valmiiksi. Solidarity Corpsin sähköinen lomake ei ole helpoimmasta päästä, mutta ja RKI:n kokeneet asiantuntijat tukevat osallistujia päihittämään tekniset ongelmat ja EU-jargonin aiheuttaman hämmentyneisyyden.

 

ENNAKKOTEHTÄVÄ

Kootkaa vähintään viiden hengen (18–30 v.) ryhmä ja kirjatkaa ylös ideat siitä, mitä tekisitte, jos teillä olisi rahaa muuttaa asioita yhteisössänne ja yhteiskunnassa haluamanne suuntaan. Jos teillä on enemmän kuin yksi idea, listatkaa toiminnot tärkeysjärjestykseen.

Voitte halutessanne lähettää ryhmänne ennakkotehtävän RKI:lle: Helsingin osallistujat Saaralle viimeistään 12.12. mennessä (saara.nykanen@rauhankasvatus.fi) ja Oulun osallistujat Annalle viimeistään 7.1. mennessä (anna.litewka-anttolainen@rauhankasvatus.fi).  Näin saamme ennakkokäsityksen siitä, millaisten ideoiden kanssa tulemme pallottelemme yhdessä teidän kanssa jo hyvissä ajoin.

KIINNOSTUITKO?

Hae mukaan lomakkeella:

Helsinki, viimeistään 12.12.
Oulu, viimeistään 7.1.

Toivomme osallistujia erityisesti eri sukupuoli-, kieli-, kulttuuri- ja muista vähemmistöistä.

Korvaamme matkakulut pääkaupunkiseudun sisältä tuleville halvimman mahdollisen julkisen kulkuvälineen mukaan.

Rauhankasvatusinstituutti ry on sitoutunut turvallisemman tilan periaatteisiin. Yhdistyksen toiminta on kaikesta syrjinnästä vapaa ja tapahtumissamme noudatetaan yhdessä sovittuja periaatteita.

Esteettömyys: 
Helsinki: RKI:n toimiston (Suonionkatu 2) sisäänkäynti on esteetön ja hissiin sopii myös sähköpyörätuoli. Katutasossa löytyy myös esteetön wc. Jos toivot lisätietoa esteettömyydestä tai muista järjestelyistä, ole yhteydessä tilaisuuden järjestäjään (saara.nykanen@rauhankasvatus.fi) (+358 50 325 2012). 

Oulu: Villa Victoriin on esteetön kulku Torikatu 21:n puolelta. Jos toivot lisätietoa esteettömyydestä tai muista järjestelyistä, ole yhteydessä tilaisuuden järjestäjään (anna.litewka-anttolainen@rauhankasvatus.fi). 

Tapahtuma Facebookissa

Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Toinen linja 17, 3 krs.
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on rohkeutta

Share on print
Share on facebook
Share on twitter
Font Resize