Public Spaces 4 Peace Places – kartoita, tutki, kehitä ja vaikuta omaan kaupunkitilaasi!

In English here.

Haluatko kehittää tulevaisuuden kaupunkeja ja yhteisöjä? Ärsyttääkö sinua vaientamisen mekanismit ja rakenteellinen syrjintä yhteiskunnassamme? Usein julkisuudessa kuulemme nuorista uhkien ja ongelmien kautta – tässä hankkeessa nuoret ovat tiedon, ymmärryksen ja uuden luomisen lähde!

Päivitys: Kiitos kaikille mukaan hakeneille! Haku on nyt sulkeutunut. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin mahdollisimman pian.

Nyt sinulla on mahdollisuus työskennellä itsellesi tutussa pääkaupunkiseudun lähiössä/alueella valitsemasi nuorten ryhmän (8–15 nuorta) kanssa sekä kehittää yhdessä heidän kanssaan omaa aluettanne. Työsi tavoitteena on tukea nuoria tunnistamaan ja tuomaan esille heidän näkökulmiaan oman asuinalueen vahvuuksista ja kehittämiskohteista. Missä paikoissa rauha sijaitsee nuorten näkökulmasta? Mikä omassa lähiössä tuottaa heille kuuluvuuden tunnetta?  Miksi alueella on hyvä olla ja miten sitä kaikkea hyvää voisi lisätä? Mitä nuoret haluavat kertoa muille ja esimerkiksi kaupungin päättäjille omasta lähiöstään? 

Tarjoamme tilaisuuden kuudelle oman ammatillisen uran alussa olevalle toimijalle tai opiskelijalle mahdollisuuden kehittyä ryhmänohjaamistaidoissa, dialogimenetelmissä, käytännön rauhantyössä ja osallistuvassa kaupunkisuunnittelussa. Arvostamme monipuolista kielitaitoa ja erityisesti osaamista toimia vuorovaikutuksessa nuorten kanssa Helsingissä puhutuilla kielillä.

Tarjolla olevassa kesätyössä voit hyödyntää omia verkostojasi ja osaamistasi ohjattuna ja osana laajempaa kansainvälistä nuorten toimijoiden verkostoa. Käytännössä tämä on noin 60 h työkokonaisuus, josta maksamme palkkaa kokonaisuudessaan 1000 €. Lisäksi tarjoamme laadukasta koulutusta tehtäviin ja katamme koulutuksiin osallistumisesta syntyvät kulut.

Olisiko tämä sinulle?

Olet 18–30 –vuotias pääkaupunkiseudulla asuva ja paikallisesti aktiivinen nuori

Olet motivoitunut ja uuden oppimisesta innostuva

Olet valmis sitoutumaan projektiin kuudeksi kuukaudeksi (yhteensä noin 100 h toimintaa) sekä toimimaan nuorten kanssa kesän ajan

Pystyt osallistumaan touko-kesäkuussa järjestettäviin koulutuksiin (Helsingissä 15.5. ja 28.5. sekä Kreetalla 7.–9.6.)

Olet englannin kielen taitoinen ja kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostunut

Sinulla on jo hieman kokemusta nuorten kanssa toimimisesta

Sitoudut antirasistiseen työotteeseen ja kaikkien ihmisten ihmisarvon jakamattomuuteen

Miksi?

Haluamme vahvistaa nuorten ääntä kaupunkikehityksessä sekä edistää paikallisia yhteisöjä ja asuinalueita rauhan, kuuluvuuden tunteen ja yhteisöllisen olemisen turvapaikkoina. Tuemme nuoria tarkastelemaan kaupunkitilaa ja tuomaan omat näkemyksensä esille vaikuttavasti, sekä luomaan uusia rohkeita visioita yhdenvertaisemmasta ja rauhaa ympärilleen tuottavasta julkisesta tilasta.

Mitä?

Koulutusta ja kokemusta ryhmän ohjaamisesta: Opit dialogisen ryhmäprosessin suunnittelusta ja toteutuksesta sekä siitä miten voit ohjata nuoria työskentelemään yhdessä turvallisesti ja mielekkäästi erilaisissa ryhmissä ja tilanteissa yhteisten tavoitteiden ja kestävän muutoksen eteen.

Kansainvälisiä oppimis- ja työkokemuksia: Tarjoamme mahdollisuuksia merkityksellisiin tehtäviin kaupunkikehityksessä ja yhteisösuunnittelussa yhteistyökumppaniemme kautta. Hankkeen aikana sinulla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, paikkoihin ja kulttuureihin.

Valtaa vaikuttaa ja kykyä muuttaa: Osallistumalla saat verkoston ja työkaluja vaikuttaa sekä tehdä positiivista muutosta ympäristössäsi.

Laajenna verkostoasi: Osallistumalla projektiin sinulla on mahdollisuus tavata uusia ihmisiä ja rakentaa kansainvälistä verkostoa muutoksen tekemiseen yhdessä.

Saat palkkion ja todistuksen työstäsi: Maksamme sinulle ryhmänohjauksesta ja kunkin työpajan fasilitoimisesta palkkaa 50 € (n. 12 kpl) sekä 400 € kokonaiskorvauksen suunnittelusta, koulutuksiin osallistumisesta ja projektin yleistoteutuksesta. Lisäksi saat tietysti kattavan todistuksen oppimistasi taidoista ja tekemästäsi työstä.

Miten ja milloin?

Osallistava ryhmäprosessi edellyttää sitoutumista prosessiin 1.5.-30.10.2024 väliseksi ajaksi. Sitoudut osallistumaan kahteen koulutuskertaan toukokuussa (15.5. ja 28.5.) sekä kansainväliseen koulutukseen Haniassa Kreetalla 7.-9. kesäkuuta. Kaikkien osallistujien matkakustannukset katetaan. Lisäksi työ sisältää ohjaajaparisi ja sinun aikataulujesi mukaan suunnittelemienne nuorten ryhmän tapaamisten ohjaamista noin neljä kertaa kuukaudessa kesä-elokuun aikana.

Kysy tarvittaessa lisätietoja Rauhankasvatusinstituutin Ansa Kilpeläiseltä  (ansa.kilpelainen@rauhankasvatus.fi) ja hae mukaan 2. huhtikuuta mennessä!