Eatnameamet – Hiljainen taistelumme -elokuvatyöpaja

Saamelaisten kulttuuriin ja historiaan tutustuttava elokuvatyöpaja Mediataitoviikolla

Järjestämme maksuttoman ja kaikille avoimen elokuvatyöpajan Mediataitoviikolla tiistaina 8.2. klo 17. Työpaja on erityisesti suunnattu kasvattajille ja opettajille.

Työpajan perustana on ohjaaja Suvi Westin palkittu dokumenttielokuva Eatnameamet – Hiljainen taistelumme, jossa kuvataan Suomen harjoittamaa saamelaispolitiikkaa ja saamelaisten yhä jatkuvaa taistelua olemassaolonsa puolesta. Elokuva tarjoaa samaistuttavan näkökulman moniin ajankohtaisiin saamelaisia koskeviin aiheisiin, kuten vallankäyttöön, kolonialismiin, aktivismiin ja saamelaisten asemaan Suomessa. 

Työpajassa syvennytään elokuvan aiheisiin ja niiden herättämiin ajatuksiin monenlaisten menetelmien avulla. Elokuva kannattaa katsoa ennen työpajaa, koska se on sidoksissa työpajan teemoihin. Työpajan ohjaajana toimii RKI:n koulutussuunnittelija Maria Aikio. 

Eatnameamet – Hiljainen taistelumme on palkittu dokumenttielokuva (Kirkon mediasäätiön palkinto, Tampereen elokuvajuhlien yleisöpalkinto, Nuuk International Film Festival paras dokumenttielokuva), joka kuvaa Suomen valtion harjoittamaa saamelaispolitiikkaa ja saamelaisten yhä jatkuvaa taistelua olemassaolonsa puolesta.

 

Sopisiko työpaja myös koulullesi?

Tiestitkö, että työpajoja järjestetään myös yläkouluille ja lukioille, joten voit tilata työpajan myös omaan luokkaasi? Osallistumalla Mediataitoviikon työpajaan saat käsityksen siitä, millaisen työpajan tarjoamme kouluille samasta aiheesta kohderyhmä humioiden.

9. luokille ja lukiolle suunnatuissa työpajoissa käsitellään vallankäyttöä, kansalaisvaikuttamista sekä saamelaisten ja Suomen valtion yhteistä historiaa osallistavin menetelmin. Opiskelijat pääsevät pohtimaan elokuvan teemoja keskustellen, piirtäen ja kuvakorttien tuella. Opettajan toiveiden mukaisesti työpajassa voidaan painottaa tiettyjä teemoja, mutta kaikissa työpajoissa tutustutaan saamelaisten historiaan ja nykytilanteeseen Suomessa. Lue lisää kouluille tilattavasta koulutuksesta verkkosivuiltamme. 

Lisätietoja:
Koulutussuunnittelija Maria Aikio
maria.aikio[at]rauhankasvatus.fi

 

Työpaja on osa Mediataitoviikkoa. Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikko järjestetään 7.–13.2.2022.

Taiken logo
rahoittaa tätä hanketta.
Mediataitoviikon logossa on värikäs puu, jossa on erilaisia mediataitoihin liittyviä symboleja.