Rauhan Kasvatus Instituuti
Etusivulle

GENE Global Education Award 2021

Kansainvälinen globaalikasvatuksen palkinto nostaa suomalaisen globaali­kasvatus­osaamisen vahvasti näkyviin Euroopassa

Rauhankasvatusinstituutti oli yksi seitsemästä GENE Global Education Award 2020/2021 -palkinnon voittajista. Palkinnon sai hanke The Phenomenal Agenda – Global Learning for Sense of Belonging

Palkinnon tarkoituksena on muun muassa nostaa näkyville malliesimerkkejä hyvistä käytänteistä ja laadukkaista globaalikasvatusaloitteista Euroopassa sekä parantaa rajoja ylittävien toiminta- ja menettelytapojen oppimista.

Opetushallitus ja ulkoministeriö nimesivät Rauhankasvatusinsituutin palkinnon viralliseksi  saajaehdokkaaksi Suomessa. Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli yhteensä 47 kappaletta 18 eri maasta. Palkinnon arvo on 10 000 euroa. 

Global Education Network Europe (GENE) on vuonna 2001 globaalikasvatuksen edistämiseksi perustettu eurooppalainen verkosto, johon osallistuu päättäjien, ministeriöiden, kansalaisjärjestöjen ja tutkijoiden edustajia. Tätä kehittämistä ja vertaisarviointia toteuttavaa yhteistyöverkostoa voidaan pitää alan kansainvälisesti laaja-alaisimpina toimijana.

Ota yhteyttä:

Kerromme mielellämme lisää kansallisista ja kansainvälisistä hankkeistamme, sekä Rauhankasvatusinstituutin globaalin vastuun koulutuksista.

Johtava asiantuntija, Mari-Anne Okkolin
mari-anne.okkolin[at]rauhankasvatus.fi
Ulkoministeriö
Erasmus+
Opetushallitus rahoittaa hanketta.