Rauhan Kasvatus Instituuti
Etusivulle

Dokumenttielokuva- ja dialogityöpaja Oulussa 18-30-vuotiaille naisille

Nuori 18–30-vuotias nainen Oulussa: Onko sinulla tarina, jonka haluat kertoa tai mietitkö, miten dialogi näkyy arjessasi? Tule mukaan tekemään siitä dokumenttielokuva! Koulutus alkaa joulukuussa 2021 ja päättyy toukokuussa 2022.

RKI järjestää Oulussa koulutuksen dialogista ja dokumenttielokuvasta. Se on suunnattu erityisesti maahanmuuttajataustaisille naisiksi identifioituville nuorille. Tarjoamme turvallisen tilan miettiä omaa tarinaa tai ajatusta dokumenttielokuvasta. Elokuvien ideoista tehdään valmiita lyhytelokuvia (3–10 minuuttia) kevään 2022 aikana. Kouluttajina ovat dialogin ja tasa-arvon sekä elokuvan ammattilaiset. 

Koulutuksen mentoreina toimivat eturivin suomalaiset dokumenttielokuvien tekijät, journalistit ja päätöksentekijät. Haluamme tarjota osallistujille mahdollisuuden hioa omia tarinoitaan naispuolisten ammattilaisten kanssa ja avata mahdollisesti ovia myös tulevaisuuden varalle, sillä naisten tarinoita kuuluu ja näkyy yhteiskunnassa vieläkin liian vähän. 

Koulutus koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä mietitään tasa-arvo- ja dialogikouluttajien kanssa, kenen ääni yhteiskunnassa kuuluu, kenen ääni puuttuu ja mitä asialle voi tehdä. Tämän jälkeen osallistujat muovaavat omasta elokuvaideastaan ammattilaisten ohjauksessa lyhytelokuvan. Koulutukseen otetaan 9–12 osallistujaa. Elokuvien työryhmät muodostetaan osallistujista. Koulutuksen aikana kuvataan 4–5 valmista elokuvaa.  Koulutus on maksuton. Sen kesto on 16 päivää joulu-tammikuun aikana. Tämän lisäksi koulutuksessa voi olla lisäpäiviä dokumenttielokuvien tekemiseen liittyen.  

Työpajaan osallistuville tarjotaan myös mahdollisuutta osallistua eri Euroopan maissa järjestettäville ihmisoikeuselokuvafestivaaleille kesällä 2022.

Lisätietoja koulutuksesta:  
Anna Litewka-Anttolainen (Oulu): anna.litewka-anttolainen(at)rauhankasvatus.fi  
Heli Pekkonen (Helsinki): heli.pekkonen(at)rauhankasvatus.fi 

Ilmoittaudu koulutukseen täällä: https://forms.office.com/r/jSmVDck5fw