Skip to content

Bella Forsgrénistä Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtaja

Previous
Next

Bella Forsgrén valittiin yksimielisesti Rauhankasvatusinstituutti ry:n (RKI) seuraavaksi puheenjohtajaksi vuodelle 2021. Forsgrén on ensimmäisen kauden kansanedustaja Keski-Suomesta. Hän on Perustuslaki- sekä Työelämä- ja tasa-arvovaliokuntien jäsen sekä Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsen. Hän on aikaisemmin toiminut kaupunginvaltuuston jäsenenä Jyväskylässä. Eduskunnassa hän puheenjohtaa eduskunnan HLBTI-verkostoa. Forsgrén on myös TANE Tasa-arvosasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja.

”Rauhankasvatuksen puheenjohtajana haluan tukea henkilöstömme ja vapaaehtoistemme työtä, jolla he kannustavat ja antavat välineitä oman ajattelun laajentamiseen sekä kriittiseen maailman ja oman position tarkasteluun. Samalla minua inspiroi Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtajana mahdollisuus luoda toiminnan kautta toivoa. Sitä tarvitaan tämän päivän maailmassa!” kuvailee Forsgrén puheessaan RKI:n jäsenistölle puheenjohtajavalinnan jälkeen.

Rauhankasvatusinstituutin varapuheenjohtajaksi valittiin tutkija ja nuorisotutkija Tomi Kiilakoski, joka on tehnyt pitkän ja merkittävän uran Nuorisottutkimusseura ry:ssä. Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Timo Virtala, Antti Rajala, Anne-Mari Souto, Leif Hagert, Antti Korhonen, Hanna Ruohikko ja Mari Ek. Hallituksessa jatkavat kaksivuotiskauden toisen vuoden 2021 ajan Hannele Tallqvist ja Ville Leino.

Puheenjohtajavalintojen lisäksi Rauhankasvatusinstituutilla on muitakin syitä juhlaan. RKI viettää vuonna 2021 40-vuotisjuhlavuotta. Tämän lisäksi Rauhankasvatusinstituutti valittiin syksyllä 2020 UNESCO:n viralliseksi kansalaisjärjestökumppaniksi ensimmäisenä suomalaisena kansalaisjärjestönä.

”Tämä, jos mikä on todella upeaa, sillä UNESCO yhteistyön kautta Rauhankasvatusinstituutin on mahdollista tulevaisuudessa vaikuttaa entistä globaalimmin kasvatuksen ja koulutuksen sisältöihin ja toimintamalleihin sekä jakaa tietoa suomalaisesta rauhankasvatuksesta ja koulutuksesta,” visioi Forsgrén.

Rauhankasvatusinstituutin toiminnanjohtaja Riikka Jalonen onnittelee uutta puheenjohtajaa: ”Olette tehneet meihin Rauhankasvatusinstituutissa vaikutuksen asiantuntijuudellanne, rohkeudellanne ja taidollanne käydä rakentavaa vuoropuhelua erilaisten ihmisten kanssa. Odotan koko jäsenistömme ja henkilökunnan puolesta jo suuresti, että pääsemme työskentelemään yhdessä antirasismiin, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen sekä globaaliin vastuuseen liittyvien teemojen parissa!”

Viimeiset kaksi vuotta Rauhankasvatusinstituuttia on puheenjohtanut Fingossa työskentelevä Rilli Lappalainen, yksi globaalikasvatuksen johtavista asiantuntijoita Suomessa. Aiemmin Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtajina ovat toimineet muun muassa presidentti Tarja Halonen, Helena Kekkonen, Vappu Taipale, Satu Hassi, Thomas Wallgren ja Antti Rajala.

Lisätietoja:

Riikka Jalonen, toiminnanjohtaja
riikka.jalonen[at]rauhankasvatus.fi,
+358 44 302 2042

Font Resize