Skip to content

Tänään vietämme kansainvälistä transihmisten näkyvyyspäivää (Transgender Day of Visibility) 🏳️‍⚧️.

Nostamme päähinettä kaikille niille järjestöille, tahoille ja ihmisille, jotka ovat tehneet ja taistelleet transyhteisöstä näkyvämmän ja vahvemman maailmassa! 💓

Videolla Dakota kertoo sukupuolinormeista ja siitä, että ihmisen sukupuoli-identiteetti tai sukupuolen ilmaisu ei ole yksiselitteisesti hänelle syntymähetkellä määritellyn sukupuolen ja siihen yleensä liitettyjen odotusten mukainen.

Dakotan tarina on kolmas Tarinoita aktivismista -videokokonaisuudesta. Videot ovat osa Fingo - Suomalaiset kehitysjärjestöt koordinoimaa Frame, Voice, Report! -tukijärjestelyä, jonka tarkoituksena on rohkaista ja motivoida nuoria toimimaan aktiivisesti globaalin oikeudenmukaisuuden ja kestävän kehityksen puolesta.

Tarinoita aktivismista: Dakota:
🎬 youtu.be/pbBS8FeAO5M

Nuoret & Rohkeat -materiaali videoharjoituksineen nuorisotyönohjaajille:

rauhankasvatus.fi/nuoret-rohkeat/

#transdayofvisibility #FrameVoiceReport
... See MoreSee Less

View on Facebook

Go SOCO! 🌿

Opiskelijajärjestö SOCO / Students of Colour ry Nyt.fi:ssä:
Rasismiin ei uskalleta reagoida.

📰 www.hs.fi/nyt/art-2000006445004.htmlSOCOsta juttu NYT.fi:ssä | SOCO featured in NYT.fi 📰 (English below)

Antirasismi ei ole värien oppineisuutta. Se ei myöskään ole yksilöiden sankaritekoja, vaan yhteisö, jossa jokainen omalla panostuksellaan määrittelee, mittaa ja tunnustelee rasismin laajuuden ja rakenteiden vaikutuksia eri ihmisryhmiin. Kaikilla on vastuu pohtia ratkaisuja tähän kompleksiseen, monitasoiseen ilmiöön.

SOCOa ei olisi olemassa ilman muita järjestöjä ja yksittäisiä toimijoita, jotka ovat innostaneet, inspiroineet ja antaneet äänen marginalisoiduille ryhmille. Kiitos väsymättömästä työstänne.

Kuvan on ottanut Kathleen Dieme @kathyolande
---
Anti-racism is more than awareness. Instead of single heroic actions of individuals, it’s a community where everyone puts in the work to define, measure and probe the scope of racism and it’s structural effects towards people. The responsibility of seeking solutions to this complex and multifaceted phenomenon falls on everyone.

SOCO would not exist without other organizations and individual agents, who have excited, inspired and given a voice to marginalized groups. Thank you for your tireless work.

The photo is taken by Kathleen Dieme @kathyolande

#socohelsinki #studentsofcolour #antiracism
... See MoreSee Less

View on Facebook
Font Resize