Skip to content

Katsomusten ja kulttuurien välisen dialogin ohjaajakoulutus

Rauhankasvatusinstituutti etsii ohjaajajoukkoonsa vahvistuksia ohjaamaan alkuvuodesta 2021 järjestettäv nuorten työpajoja. 

Työpajoissa luodaan turvallista tilaa dialogille ja lähestytään elokuvan avulla katsomusten moninaisuuteen kietoutuvia teemoja, kuten ennakkoluuloja, syrjintää ja kuulumisen kokemusta. Rauhankasvatusinstituutti järjestää etenkin siirtolaistaustaisille nuorille suunnattuja työpajoja, joiden yhteydessä katsotaan kansainvälisesti palkittu Aatos ja Amine -dokumenttielokuva. Etsimme nyt ohjaajia vetämään mediakasvatuksen keinoja hyödyntäviä työpajoja omalla paikkakunnallaan tai sovitussa kaupungissa. Työpajoja voidaan järjestää eri puolella Suomea. 

Tarjoamme valituille henkilöille päivän mittaisen ohjaajakoulutuksen, tukea työpajojen ohjaamiseen ja valmiin työpajarungon nuorten kanssa työskentelyynOhjaajakoulutuksen tavoitteena on myös kasvattaa Rauhankasvatusinstituutin olemassa olevia kouluttajaverkostoja ja tuoda vähemmistönäkökulmaa 
ymmärtävien
 osaamista vahvemmin osaksi kouluttajaverkostoamme. Toivommekin hakijoita etenkin sukupuoli-, kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvista nuorisoalan toimijoista, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan tulevaisuudessa kouluttajina kansallisissa ja kansainvälisissä nuorisotyön ja non-formaalin oppimisen koulutuksissa. 

Ohjaajakoulutus on osa Taiteen edistämiskeskuksen tukemaa hanketta, joka keskittyy katsomusten välisen dialogin edistämiseen ja rasismin vastaiseen toimintaan. 

Olet etsimämme henkilö, jos

  • Haluat parantaa taitojasi toimia nuorten parissa ohjaajana. 
  • Tunnistat vähemmistönäkökulman merkityksen.  
  • Sinulla on arabian, somalin, farsin, darin tai muun Suomessa puhutun vähemmistökielen osaamista.
  • Toimit nuorten parissa tai sinulla on kokemusta suoraan nuorten parissa työskentelystä. 

Mitä saat? 

  • Ohjaajakoulutuksen: taitoja ja tukea ohjaajaparilta sekä RKI:n asiantuntijoilta haastavien teemojen käsittelyyn nuorten dialogitilanteissa. 
  • Kouluttajien verkoston ja RKI:n asiantuntijoiden tuen ohjaajana toimimiseen.
  • RKI maksaa ohjaajakoulutukseen osallistumisen matkakulut.
  • 60  palkkio / ohjaamasi nuorten työpaja (kesto n. 2 tuntia, sis. elokuvan katsomisen).

Mihin sitoudut? 

  • Osallistut 2.12. Helsingissä järjestettävään ohjaajakoulutukseen. 
  • Ohjaat yksin tai yhdessä kouluttajaparin kanssa 25 nuorten työpajaa omalla paikkakunnallasi tai sovitussa kaupungissa. 

Miten haen mukaan? 

Lisätietoja 

Mira Ruokolainen
Projektikoordinaattori
mira.ruokolainen[at]rauhankasvatus.fi

Font Resize