Rauhankiihdyttämön kolmas päivä hyvässä käynnissä toimistolla! Inspiroivia ideoita ja ahkeria nuoria toteuttamassa yhteiskunnallista muutosta. Enää tarvitaan alas istumista ja byrokratian handlaamista. Tätä yhteiskuntaa muuttava työ konkreettisimmillaan on: resurssien jakamista ja toiminnan tasa-arvoistamista.

Rauhallista viikonloppua vielä kaikille! 🍁
#rouhaonrohkeutta #rauhanviikko #solidaritycorps
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hyvää kansainvälistä rauhanpäivää!
Happy International Day of Peace! 🕊

Kestävän kehityksen tavoiteen 16 "Rauhaa ja oikeudenmukaisuutta" tavoitteena on edistää kestävän kehityksen mukaisia, rauhanomaisia ja osallisuutta edistäviä yhteiskuntia ja instituutioita. Rauhanomaisessa yhteiskunnassa kaikki ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on pääsy oikeuspalveluiden pariin. Rauha edesauttaa kestävää kehitystä ja samaan aikaan kestävän kehityksen tukeminen edistää rauhaa. (Suomen YK-liitto)

Rauhankasvatusinstituutin motto on ”Rauha on rohkeutta!” Se tarkoittaa muun muassa sitä, että rauhanrakentaminen lähtee rohkeudesta toimia ja ottaa kantaa rauhan puolesta vuoden jokaisena päivänä.

maailmankoulu.fi/rauha-oikeudenmukaisuus-ja-hyva-hallinto/
... See MoreSee Less

View on Facebook

18 hours ago

Rauhankasvatusinstituutti ry

Tämänpäiväisessä Rauhanpäivän foorumissa luotiin uudenlaisia keskusteluväyliä, kun nuoret pääsivät keskustelemaan solidaarisuusprojekti-ideoistaan päättäjien kanssa. Nuorten ideat rauhan, osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi ulottuivat kotoutuvien nuorten läksykerhosta inklusiivisempaan opotoimintaan ja reflektoivaan elokuvaprojektiin saakka.

Solmuja on helpompi lähteä purkamaan silloin, kun ongelmat sanoitetaan auki ja niistä on mahdollista päästä keskustelemaan oikeiden ihmisten kanssa. Nuorissa on valtava potentiaali – kuunnellaan jatkossakin mitä heillä on sanottavana. Kiitos kaikille mieltä avartavasta päivästä!

Huomenna jatketaan nuorten ideoiden kehittelyä hanketyöpajan muodossa!

--

New ways of communicating were created today at our Peace Day Forum, when young people were discussing their solidarity project ideas with the decision-makers. The ideas regarding peace, participation, equality and well-being ranged from homework club to more inclusive student counselling and reflective cinematography.

It is easier to begin untying knots, when matters are articulated out loud and when there is the possibility to discuss them with the right people. Young people have extraordinary potential – let’s listen what they have to say also in the future. Thank you everyone for the very insightful and inspiring day!

Tomorrow we will continue with the ideas of the young people in the form of a project writing workshop!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Rauhankasvatusinstituutti ry

RKI mukana keskustelussa transformatiivisesta oppimisesta Dare to Learnissa! Miten oppimisen keinoilla voidaan löytää ratkaisuja globaaleihin haasteisiin? ... See MoreSee Less

View on Facebook

Toinen Linja 17, 3 krs.
00101 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on rohkeutta

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search