Kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna lähetimme EVS-vapaaehtoisen työskentelemään Ljubljana Prideen, Sloveniaan. Vapaaehtoisemme Daniel kertoo kaksiviikkoisesta Pridesta seuraavaa:

”Työskentelin teknisessä tiimissä, jonka tehtävänä oli esimerkiksi hoitaa valaistusta ja äänentoistoa erilaisissa tapahtumissa. Työt eivät kuitenkaan rajoittuneet vain yhteen tiimiin, vaan osallistuin myös tilojen järjestelyyn, bannerien tekoon ja rollerderby-kisoissa toimin pisteidenlaskijana.”

Daniel kertoo, että vapaaehtoistöissä oli todella mielenkiintoista ja opettavaista. Töitä sai tehdä yhdessä mukavan tiimin kanssa ja kaikki auttoivat tarvittaessa toisiaan. Työt pitivät hänet kiireisenä ja vapaapäivät kuluivat uusien tuttujen kanssa kaupungissa seikkaillen.

”Halusin lähteä töihin juuri Ljubljana Prideen siksi, että minua kiinnosti nähdä, minkälainen tapahtuma se täällä on. Helsingin Pride on mielestäni hyvin kaupallinen, kun taas Ljubljanassa se on poliittinen ja kaikki Priden tapahtumat ovat myös vahvasti poliittisia”, kertoo Daniel.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Euroopan nuorisokonferenssi, joka tänä vuonna järjestetään Helsingissä, on pian ohitse. RKI osallistui päiville ja toi rauhantyön ja yhdenvertaisuuden tärkeitä teemoja tapahtumaan.

Konferenssin tämänkertainen teema on nuorisotyö, ja tästä aiheesta olimme tuomassa osaamistamme aktiivisesti esille. Maanantaina rauhankasvattajamme fasilitoivat osallistujille työpajoja kulttuurisensisitiivisestä ja saavutettavasta nuorisotyöstä ja eilen tiistaina pidimme keynote-puheenvuoron kansainvälisestä työstämme nuorisoalalla. Puheessa nostimme esille erityisesti inkluusion tärkeyden nuorisotyössä. Lisäksi esittelimme välineitä toiminnan kehittämiselle syrjinnänvastaiseksi ja hyvinvointia tukevaksi kaikentaustaisille nuorille Suomessa sekä Euroopassa.

Kiitos tapahtuman järjestäjille onnistuneesta konferenssista. Tästä on hyvä jatkaa kesää ja lomia kohti! 🇪🇺🍃

#EU2019 #youthconf #rauhanratkaisuja
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tällä viikolla juhlitaan Suomen suurinta ihmisoikeustapahtumaa, Helsinki Pridea. Pride antaa äänen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille ja kunnioittaa tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta.

Tämän vuoden teemana on liike, ja teemalla halutaan lisätä tietoisuutta eri vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta.

Varsinaisen Pride-viikon yhteydessä järjestetään myös Nuorten Pride -tapahtumaviikko, joka on suunnattu kaikille 13-25 -vuotiaille. Tiedossa on muun muassa keskustelutapahtumia, työpajoja, leffailtoja, sekä tietysti osallistuminen lauantain kulkueeseen.

Aidosti inklusiivinen ja turvallinen nuorisotyö kuuluu kaikille! Ihmisoikeuksien tukeminen on kaikkien kasvattajien tehtävä.

Hyvää Pride-viikkoa!

#helsinkipride #nuorisotyö #rauhankasvatus
... See MoreSee Less

View on Facebook

Toinen Linja 17, 3 krs.
00101 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on rohkeutta

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search