4 days ago

Rauhankasvatusinstituutti ry

“There's something going on
And I can't turn my back on it anymore.” -Darude 2019

RKI:n työ pohjaa freireläiseen ajatukseen siitä, ettei kasvatus koskaan ole neutraalia, vaan se aina joko sopeuttaa yksilöä vallitsevaan järjestelmään tai vapauttaa häntä käsittelemään todellisuuttaan kriittisesti ja luovasti.
Kasvattajan pitäisi aina selvittää, minkä puolesta hän työskentelee ja ketä hänen työnsä hyödyttää.

Tämän vuoden Euroviisut ja sen ympärillä käyty keskustelu Israelin ja Palestiinan tilanteesta tarjoaa mahdollisuuden asian reflektointiin ja käsittelyyn omassa kasvatustyössä.

Palestiinassa ja Israelissa toimiva yhteistyökumppanimme ActiveStills kysyi palestiinalaisilta heidän unelmistaan mukaillen Tel Avivissa pidettävien Euroviisujen teemaa "Dare to Dream” – Postcard from Palestine, osa 2.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Rauhankasvatusinstituutti ry

Hei kasvattajat, opettajat ja nuorisotyöntekijät! Ensi viikolla alkavat Euroviisut mahdollistavat keskustelun myös ihmisoikeuksista.

Palestiinassa ja Israelissa toimiva yhteistyökumppanimme ActiveStills kysyi palestiinalaisilta heidän unelmistaan mukaillen Tel Avivissa pidettävien Euroviisujen teemaa "Dare to Dream".
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ja Vielä ehtii pari tuntia ottamaan varaslähdön kevääseen ja vappuun! Rauhankasvatusinstituutilla (RKI) ja Nuorten Akatemian väki odotamme teitä täällä kakkuinemme kuuteen! Maan hallituskin on juuri vaihtumassa ja voimme miettiä yhdessä myös sitä, minkälaisia terveisiä haluamme uusille päättäjillemme lähettää.

Tilaisuudessa on tarjolla myös mahdollisuus saada sparrausta omille yhdenvertaisuutta, inkluusiota, dialogia ja rauhaa käsitteleville projekti-ideoille.

Tapahtuma on osa European Youth Week -ohjelmaa.

#youthweek
#democracyandme
... See MoreSee Less

View on Facebook

Aatos ja Amine -elokuva ja opetuskokonaisuutemme on alkanut kiertää kouluissa. Kahden viime viikon aikana olemme päässeet pitämään kokonaisuuteen liittyvää työpajaa Pirkkalassa Nuolialan koululla. Kiitos Nuolialan koulun 5-9lk oppilaille mukavista yhteisistä hetkistä ja mielenkiintoisista keskusteluista! Oheiset kuvat on otettu 5lk oppilaiden työpajasta, jossa keskityttiin elokuvan teemoista erityisesti ystävyys-ja vuorovaikutussuhteisiin.

Aatos ja Amine- elokuva ja opetuskokonaisuus pähkinänkuoressa:
-> Rauhankasvatusinstituutti ja Zone2 Pictures Oy tuovat kouluihin uuden mediakasvatusta ja katsomusdialogia yhdistävän opetuskokonaisuuden.
-> Kokonaisuus sisältää Reetta Huhtasen Aatos ja Amine - dokumenttielokuvan, elokuvan teemoihin pohjautuvan Rauhankasvatusinstituutin ohjaajien pitämän työpajan sekä aiheen jatkokäsittelyyn sopivan opettajan materiaalin.
-> Kokonaisuus on suunnattu 5-6lk:n, yläkoulun ja toisen asteen oppilaille.
-> Työpajan sisällön painopisteen voi valita luokalleen/ryhmälleen sopivaksi elokuvasta poimituista kolmesta eri teemasta, jotka ovat moninaiset maailmankuvat ja katsomukset, ystävyys- ja vuorovaikutussuhteet tai minä osana yhteisöä ja yhteiskuntaa.
-> Tämän kevään kalenterimme on jo täynnä, mutta ensi lukukaudelle tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen varaukset@rauhankasvatus.fi

Lisätietoja löytyy osoitteesta: maailmankoulu.fi/aatosjaamine/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Toinen Linja 17, 3 krs.
00101 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on rohkeutta

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search